Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een 'complementaire geneeskunde' waarvan de principes reeds in 1874 vastgelegd werden door de Amerikaanse arts Andrew Taylor Still. Het is dus een beproefde geneeswijze.

Het woord 'osteopathie' stamt uit het Grieks: osteon (bot) en pathos (lijden). Vrij geïnterpreteerd zou je kunnen stellen dat we ziek worden door een verkeerde beweging tussen de de beenderen. Het basis principe in osteopathie is beweeglijkheid en verwijst naar het feit dat alle structuren in ons lichaam geen enkele bewegingsrem mogen kennen. Die mogelijkheid om te bewegen is een soort parameter voor onze gezondheid. Hoe beter de kwaliteit van de beweging, hoe minder klachten er zullen ontstaan.

Voor welke klachten kun je bij de osteopaat terecht?

De osteopaat kan je dus, met zo zacht mogelijke manuele technieken, helpen met algemene klachten ter hoogte van de nek, rug, schouders, bekken en heupen... maar ook bij buikpijn, constipatie, diaree... of bij hoofdpijn, migraine...

Specifieke klachten of problemen bij zwangere vrouwen of baby's kunnen eveneens doeltreffend behandeld worden.  We verwijzen hierbij om.naar huilbaby's, baby's met een plat achterhoofdje of geblokkeerd nekje, reflux, slechtslapende kinderen...

Herman Vanmaekelbergh

Als osteopaat ben ik gespecialiseerd in osteopathische technieken voor behandeling van baby's,en zwangere vrouwen. Door gebruik te maken van verschillende technieken probeer ik de klacht van de patiënt aan te pakken.

Na een 6-jarige opleIding ben ik in 2001 afgestudeerd als osteopaat D.O. volgde daarna als belangrijkste cursussen:

  • Applied Kinesiology
  • baby- en kinderosteopathie
  • Geïntegreerde Technieken

Als professionele osteopaat ben ik geregistreerd bij het N.R.O. Dit houdt een officiële eerkenning en de garantie op professionele hulpverlening in.

Herman van Maekelbergh
Herman Vanmaekelbergh.